Programok
 

Ha azt gondolod, hogy kínai negyed csak az amerikai filmekben létezik, akkor tévedsz. Kőbányán egy akkora, és olyan színes közösség épített magának egy külön világot, hogy amíg nem látod magad sem hiszed el.

Tudod-e, hogy Szentendre miért olyan mediterrán város? Hogy itt találod Magyarországon a legtöbb sikátort? Hogy minden templomnak van egy története?

Budai Várnegyed. Azt hiszed ismered, hiszen tudod, egykoron ott állt a vár. De valójában hol? Mi pontosan a most látható Budavári Palota? Hol volt Mátyás pincéje? Hol találod a föld alatt az egykori gótikus zsinagógát?

Adott egy tradicionális olasz étterem Budapesten, egy igen jóképű olasz tulajdonossal Michelével, aki már érti a magyarokat és a nyelvet. Adott egy olaszországi idegenvezető, aki a lelkében már inkább olasz, mint magyar. Imádni való, csupa tűz és csupa szív.

Szellemtelen megoldás lenne a részemről bizonygatni, hogy nem szellemlakta házakat látogatunk meg, hanem olyan házakat, amelyek évek óta üresen állnak, s még hosszú ideig ez a sors vár rájuk, vagy netán sorsuk rövid időn belül megoldódni látszik.

Miféle homály lengi körbe a szabadkőművesek jelenlétét? Kik is voltak ők valójában? És kell-e múlt időben beszélni róluk?

Egy igazi multifunkcionális programot kínálok Nektek!
Először teszünk egy nagy sétát a Városligetben (Hősök tere-Városligeti-tó - Széchenyi fürdő - Vajdahunyad vára - Városligeti zöld terület), a fenti helyszíneken. Szépen sorban szedve a különböző állomások nevezetességeit, s magának a Városligetnek a történetét is, majd jön a piknik szekció!