Sétanaptár
 

Ha azt gondolod, hogy kínai negyed csak az amerikai filmekben létezik, akkor tévedsz. Kőbányán egy akkora, és olyan színes közösség épített magának egy külön világot, hogy amíg nem látod magad sem hiszed el.

Talán azt hiszed, hogy nem érhetnek meglepetések, ismered Budapest egykori összes lakosát. De tudtad, hogy itt élt Nicola Tesla, aki a legenda szerint a Városligetben egy látomás folytán jött rá a váltóáramú motor működésére? Hogy itt bujkált, s fogadta nem kevésbé veszélyes vendégeit a Carlos a Sakál, a "világhírű" bűnöző?

Hiszel a tiszta természet alkotta, a pincészet fáradhatatlan munkájával végigkísért borban? Az igazi ízélményben, ahol a bor legjobb oldalát ismerheted meg?

Honnan érkeznek hozzánk és mikor? Kit hívunk romának és kit cigánynak? Melyik a helyes elnevezés? Vajon mennyire befolyásolták a kultúránkat vagy akár Pest városképét? Tudj meg róluk, művészetükről többet és gyere velünk a Kugler Art Szalonba egy rövid városi séta után, hogy megkóstold a babos tésztát.

Vajon valóban igaz-e minden, amit a filmekben láthattál Erzsébetről? Valóban korát meghaladó szereplője volt az 1800-as évek végének? Fűzte-e bármilyen romantikus viszony Andrássy Gyula grófhoz?