Programok
 

Ki volt Pilisy Róza? Igaz-e, hogy őt és Krúdy Gyulát gyengéd szálak fűzték egymáshoz? Mi volt a különbség a garniszálló és a bordélyszalon között? Hol múlatták az időt a pesti férfiak, ha női társaságra vágytak? Melyik volt a belváros leghíresebb bordélyszalonja? Kik dolgoztak a tábori bordélyokban? Milyen titkok őrzője a Magyar utca?

A Fő utca - az egykori Via Romana - 5 pompás templomot, egy XVI-i századi török fürdőt, Casanova állítólagos szálláshelyét, a Gestapo egykori börtönét és számos ikonikus épületet rejt...

Lenne kedved kirándulni egyet Szentendrén?
Kicsit ténferegni a girbe-gurba utcákon, belesni sikátorokba, beszélgetni egy igazi lokálpatriótával?
Megtudni miért olyan mediterrán ez a város...miért lett a festők városa...hol ér véget a görög negyed és hol kezdődik a szerb...hol szenvedett balesetet Puccini, vagy miért kerülte el a várost a pestis?

Vízvezeték, bőrsaru, tóga, gladiátorharcok, provinciák és babérkoszorúk. Pár dolog ami mindenkinek eszébe jut a római korról. De vajon az is, hogy mindez szó szerint a lábaink előtt hever? Nem kell Pompei-ig menni, elég csak HÉV-re/buszra ülni és máris feltárul egy csodálatos kultúra.

Gőzölgő spaghetti az asztal közepén, hozzá ínycsiklandó ragu, éppen olyan, ami csak úgy szétolvad a szánkban, miközben az ízek ezer darabra hullanak szét megmutatva magukat az éhes, korgó gyomrú családtagnak.... Eközben a ház "igazi" ura a MAMMA, csípőre tett kézzel nézi hogyan falják be az övéi a vacsorát....amelyet nekik készített...szívvel,...