Tabán: a pesti Montmarte - meglátogatjuk a Virág Benedek házat is...

2024.01.27

Az 1930-as évekig állt a budai oldalon a pesti Montmarte, azaz a Tabán. Miért e hasonlat? Mert éppen olyan szórakoztató volt ez a girbe-gurba utcákkal teli izgalmas világ, mint párizsi társa.

Kép forrása:PestBuda

A fenséges Duna bal partján, a Gellért-hegy lábánál állott egykoron a kultúra és történelem rejtett kincsestára, amelyet úgy hívtak Tabán, történelme egészen a középkorig nyúlik vissza, amikor önálló városként állt, addig, amíg az 1930-as években lebontották. Bár ma már nem láthatod ezt a vibráló, energiától lüktető szegletét a városnak, de épületei maradtak meg. Az Alexandrai Szent Katalin Plébánia, ahol Budapest legrégebbi Krisztus ábrázolása látható a XII. századból. A Rudas fürdő, a Szarvas-ház, megnézzük, hogy hol futott egykor az Ördög-árok, a Virág Benedek házat pedig belülről is megnézzük majd. Hagyd, hogy a múlt és a jelen összefonódjon ezen a délelőttön... 

A séta időpontja: 2024. január 27. 10.30 óra Időtartam: 2,5-3 óra

Találkozási hely: Budapest, I. Attila út 11,

Séta befejezésének helye: Budapest, I. Döbrentei utca

A séta ára: 4.000,- HUF/fő

Merre járunk majd? Belvárosban, közlekedési eszközt nem használunk.

Könnyű séta

Fizetés módja: a fizetés átutalással történik, az erre vonatkozó részleteket a programra történő jelentkezés után megküldöm a számodra. 


Itt jelentkezhetsz a programra.