Egy nap a királyok városában  Székesfehérváron - Az Osszárium meglátogatásával

2024.07.13

Ezen a nyári napon egy egész napot töltünk Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező városában. Hiszed vagy sem, anno a város egy mocsarakkal körülvett hely volt, ahol Szent István édesapja építette az első kicsiny kővárat.

Tudtad, hogy szinte minden királyunkat ebben a városban koronázták meg? Hogy az egykori, középkori városfalak maradványai még ma is láthatóak? Hogy egykor egy zarándokút vezetett végig a városon? Hogy Székesfehérvárott hirdették ki az Aranybullát? Hogy itt találod Szent István király szarkofágját? Az egész napot a városnak szenteljük, hogy megismerjük minden titkát. Napközben tartunk majd egy ebédszünetet, hogy újult erővel folytassuk Székesfehérvár felfedezését. 

A séta időpontja: 2024. július  13. 09.15 - 17.30

Találkozási hely: Budapest, Déli pályaudvar, vágányok előtti rész

Tipp: Ha van Pest Vármegyebérleted, akkor csupán Tárnok állomástól kell jegyet váltanod a vonatra, illetve vásárold meg app-on keresztül a jegyedet, így 10%-ot takaríthatsz meg.

Az egész napos program ára: 5.900,- HUF (amely tartalmazza a belépőt a Romkertbe és Osszáriumba).

Merre járunk majd? Székesfehérvár belvárosi része

Könnyű - Közepe séta


Fizetés módja: a fizetés átutalással történik, az erre vonatkozó részleteket a programra történő jelentkezés után megküldöm a számodra. 


Itt jelentkezhetsz a programra.