Szabadkőművesek nyomában, az egykori Symbolikus Nagypáholy épületének meglátogatásával

2024.05.18

Miféle homály lengi körbe a szabadkőművesek jelenlétét? Kik is voltak ők valójában? És kell-e múlt időben beszélni róluk?

Kik voltak leghíresebb tagjaik? Hol működött a leghíresebb pesti páholyuk?Honnan az elnevezés, és igaz-e, hogy hölgyek nem kerülhetnek be soraik közé?Ha Te is azok egyike vagy, akik szeretnének tisztán látni, és végre megérteni miért annyira "mások és titokzatosak" és mi is működésük lényege, akkor gyere velünk, hogy együtt fedjük fel titkukat.Felkeressük azokat az épületeket amelyek fontos szerepet játszottak vagy játszanak a szabadkőművesek életében, és egy kis nyomozást is végzünk, vajon hol találunk rá jelképeikre a városban?

A séta végén meglátogatjuk a Magyar Symbolikus Nagypáholy egykori központjának épületét, ahol - az egykori Templomban - teázunk egyet. A teázás ára nem képezi részét a séta árát, ennek összege 2.964,- HUF, amelye külön fizetendő a helyszínen. 

A séta időpontja: 2024. május 18. 10.30 óra Időtartam: 2,5-3 óra

Találkozási hely: Budapest, V. Deák tér 4. Deák téri Evangélikus Templom előtt

A séta ára: 4.000,- HUF/fő

Merre járunk majd? Belvárosban, közlekedési eszközt nem használunk.

Könnyű séta

Fizetés módja: a fizetés átutalással történik, az erre vonatkozó részleteket a programra történő jelentkezés után megküldöm a számodra. 


Itt jelentkezhetsz a programra.