Egy nap Visegrádon - Látogatás tárlatvezetéssel a Királyi Palotában

2024.06.08

Valóban kitartó munka és a véletlenek összjátéka, hogy 1934-ben előkerült a föld alól a Királyi Palota?  Jogos-e a Salamon-tornyát Salamonról elnevezni, igaz-e, hogy éveken át raboskodott benne Drakula?

Miért volt a város lakója hosszú évekig Görgey Artúr, mikori a város első írásos emléke? Valóban csak egy lakóházként indult a palota története és hol építkeztek a rómaiak a városban, vagy éppen hogyan néz ki egy római kard? Ki volt a város ambiciózus polgármestere, aki elhozta a város újabb virágkorát? És még megannyi kérdés.

A Királyi Palotában egy vezetett sétán veszünk részt, a Palota munkatársával. Meglátogatjuk még a Salamon-tornyát is, amely valójában a vár alsó része, és megnézzük a város híres épületeit is, tovább teszünk egy kellemes sétát a Duna partján is.

Napközben tartunk majd egy rövid ebédszünetet.

A találkozó időpontja: 2024. június 08. 9.00 

A találkozó helye: Újpest Központ Buszpályaudvar

Közlekedés: terveink szerint odafelé busszal, hazafelé komp és vonat (opcionálisan választható).

Közlekedésre vonatkozó költségek: busz (teljesárú): kb. 700 HUF, komp (teljesárú): 750 HUF, vonat (teljesárú): 1.120 HUF. Amennyiben van Vármegye bérleted, úgy csak a komp költségével kell számolnod!

Meddig maradunk Visegrádon: a visszaindulás ideje 18 óra körül várható

A program ára: 6.800,- HUF (amely tartalmazza a Királyi Palotába a belépőjegyet és a tárlatvezetést, valamint a teljes programot)

Tipp: gyere kérlek kényelmes cipőben, sokat sétálunk majd


Fizetés módja: a fizetés átutalással történik, az erre vonatkozó részleteket a programra történő jelentkezés után megküldöm a számodra.


Itt jelentkezhetsz a programra.