Sétanaptár
 

Talán azt hiszed, hogy nem érhetnek meglepetések, ismered Budapest egykori összes lakosát. De tudtad, hogy itt élt Nicola Tesla, aki a legenda szerint a Városligetben egy látomás folytán jött rá a váltóáramú motor működésére? Hogy itt bujkált, s fogadta nem kevésbé veszélyes vendégeit a Carlos a Sakál, a "világhírű" bűnöző?

Egy mesterség, amely szinte az emberiség 0. kilométerétől kezdve velünk van. Megszüntethetetlen, már ha van rá igazi törekvés, hogy megszűnjön. Vannak kivételek, akik kiemelkedve ebből a "szakmából" történelmet írtak, ám legtöbbjük élete dráma és megalkuvás.

Egy esti séta, hogy megcsodáljuk a város karácsonyi fényeit. Adj magadnak egy kis időt ezen a szombat délutánon, hogy a séta során te is ráhangolódj a karácsonyra és megismerd régi korok karácsonyait.

Ezen a decemberi szombaton egy igazán hangulatos, Duna-parti kisvárosba látogatunk el, Ráckevére. Tudtad, hogy az 1440-es években a török elől menekülő szerbek telepedtek meg a városban? Ők fogják aztán majd Kiskeve néven emlegetni a települést, ebből lesz majd idővel Ráckeve…

Vedd fel a kényelmes cipőd, és gyere verünk szombat délelőtt, hogy nyomába szegődj török kori emlékeinknek. Hogy Buda egyik legmeredekebb utcáján felkapaszkodj Gül Baba Türbéjéhez, bejárj eldugott, kicsi budai utcákat és megnézd hogyan néz ki egy török fürdő.

Ha azt gondolod, hogy kínai negyed csak az amerikai filmekben létezik, akkor tévedsz. Kőbányán egy akkora, és olyan színes közösség épített magának egy külön világot, hogy amíg nem látod magad sem hiszed el.