Programok
 

Honnan a szó "karnevál"? Mikor rendezték az elsőt? Miért hordanak jelmezeket és joga volt-e mindenkinek ezeket hordani? Az "álruha" vajon elárulta gazdája társadalmi és gazdasági pozícióját, vagy erre az időszakra mindenki egyenlő volt?

Gondold azt, hogy elutazunk egy napra Rómába. Bejárjuk a legszebb helyeket, beülünk abba a kávézóba ahová a helyiek járnak. Igen a helyiek... ezek a legjobb helyek, mert itt a legfinomabb a kávé, a legjobb a pizza és "legrómaibb" minden.

Olaszországba járó idegenvezetőként oly sokszor meséltem már el Itália történetét, történelmét, mint semmi egyebet még. Akik velem tartanak ezeken az utazásokon, minden egyes nappal tudnak meg többet és többet erről a csodálatos országról.

Adott egy tradicionális olasz étterem Budapesten, egy igen jóképű olasz tulajdonossal Michelével, aki már érti a magyarokat és a nyelvet. Adott egy olaszországi idegenvezető, aki a lelkében már inkább olasz, mint magyar. Imádni való, csupa tűz és csupa szív.

Szellemtelen megoldás lenne a részemről bizonygatni, hogy nem szellemlakta házakat látogatunk meg, hanem olyan házakat, amelyek évek óta üresen állnak, s még hosszú ideig ez a sors vár rájuk, vagy netán sorsuk rövid időn belül megoldódni látszik.

Miféle homály lengi körbe a szabadkőművesek jelenlétét? Kik is voltak ők valójában? És kell-e múlt időben beszélni róluk?

Egy igazi multifunkcionális programot kínálok Nektek!
Először teszünk egy nagy sétát a Városligetben (Hősök tere-Városligeti-tó - Széchenyi fürdő - Vajdahunyad vára - Városligeti zöld terület), a fenti helyszíneken. Szépen sorban szedve a különböző állomások nevezetességeit, s magának a Városligetnek a történetét is, majd jön a piknik szekció!