Ők hogyan szerettek? - Szerelmes Budapest

2023.02.11

A világ semmit nem változik. Szerelmek, szenvedélyes, fájdalmas szerelmek voltak, vannak és lesznek. De hogyan élik meg ezeket híres költők, írók? És egyébként is, hol ismerkedtek az emberek 100 vagy 200 évvel ezelőtt? S hol ismerkednek ma?

Ki volt az a szélhámos, aki Karinthy első felesége volt és eladta a Podmaniczky utca köveit? Hol zengett az utca Karinthy és második felesége, Böhm Aranka veszekedésétől? Ki volt az a XIX. századi celeb, aki élt-halt a női lábakért és fétisének engedve szoborként örökítette meg szerelmeinek lábait? Hol volt Bródy Sándor első otthona, azé a Bródy Sándoré, aki oly viharos románcot ápolt Erdős Renée írónővel. És hol élte életének utolsó éveit Ady Endre Csinszka oldalán? Hol lakott Szendrei Júlia, miután második férjével tönkrement a házassága? Hogyan talált magának párt egy gazdag úriember, és miféle apróhirdetéseket adtak fel azért, hogy társat találjanak, akár a hölgyek is.... vagy éppen milyen élete volt egy cselédlánynak?

A program időpontja: 2023. február. 11. 11.00 óra

A program időtartama: Időtartam: 2,5-3 óra

Találkozási hely: Budapest, VIII. Gutenber tér, játszótér

A séta ára: 3.900,- HUF/fő

Merre járunk majd? Belváros, nem használunk majd közlekedési eszközt.

Könnyű séta.


Fizetés módja: a fizetés átutalással történik, az erre vonatkozó részleteket a programra történő jelentkezés után megküldöm a számodra.