Nők, csajok, satöbbi... séta nemcsak nőknek - Bekukkantunk egy kalapszalon kulisszái mögé is!

2024.03.09

Nőként vagy férfiként könnyebb az élet? Mennyit nyertünk, vagy éppen veszítettünk a feminizmussal? Ki volt az első magyar nő, aki orvossá válhatott, ki az aki jogásszá? És hogyan készülnek női mivoltunk egyik legkiemelkedőbb díszei: a kalapok? Nézzük meg és menjünk el a Kalpag szalonba, ahol igazi kalapkészítő mesterekkel találkozunk!

Kép forrása: Femina

Az 1800-as években vajmi kevés esély volt arra, hogy egy egyszerűbb, középosztálybeli lány a tanulmányait folytassa, elsők között nyílt arra lehetőség az Angolkisasszonyok zárdájában, hogy a lányok tanítónőnek tanuljanak. Apropó, tudtad, hogy ezt a pályát és kort zseniális mutatja be Bródy Sándor: Tanítónő című drámája? Az önmagát meghaladni akaró, tanulni vágyó, a "férfielnyomás" alól kiszabadulni akaró nő iskolapéldája volt Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő. De lesz szó még az első jogásznőről, Ungár Margitról is, a divatszakma nagy túlélőjéről Rotschild Kláráról, Jászai Mariról, Veres Pálnéról....

A séta során ellátogatunk a Kalpag Kalapszalonba, ahol ellessük a kalapkészítés csínját-bínját. Hiszen anno mire mentek volna a hölgyek egy szép kalap nélkül, s hiszed vagy sem, ez a módi ma sem ment ki a divatból!

A séta időpontja: 2024. március 9. 10.30 óra Időtartam: 2,5-3 óra

Találkozási hely: Budapest, V. Váci utca 47/b, Angolkisasszonyok temploma

Séta befejezésének helye: Budapest, V. Bajcsy-Zsilinszky út 

A séta ára: 4.000,- HUF/fő

Merre járunk majd? Belvárosban, közlekedési eszközt nem használunk.

Könnyű séta

Fizetés módja: a fizetés átutalással történik, az erre vonatkozó részleteket a programra történő jelentkezés után megküldöm a számodra. 


Itt jelentkezhetsz a programra.