Romák, akik közöttünk élnek - Kőszegi Edit Balázs Béla díjas filmrendező közreműködésével, a Kugler Art Szalon meglátogatásával és gasztronómiai blokkal

2022.01.29

Honnan érkeznek hozzánk és mikor? Kit hívunk romának és kit cigánynak? Melyik a helyes elnevezés? Vajon mennyire befolyásolták a kultúránkat vagy akár Pest városképét? Tudj meg róluk, művészetükről többet és gyere velünk a Kugler Art Szalonba egy rövid városi séta után, hogy megkóstold a babos tésztát. 

Sétánkat stílszerűen a VIII. kerületben a Mátyás téren kezdjük, ahol a Gallery 8 Roma Kortárs Művészeti Tér is található és megannyi más, hiszen a romák ezer szállal kötődnek Józsefvároshoz. De vajon miért éppen ehhez a kerülethez? Kik voltak azok, akik meghatározó alakjai a magyarországi cigányság életének, vagy éppen kik a muzsikus cigányok? Mi az a Napház? Hol lakott Nemessányi Sámuel Félix, a híres hegedűkészítő?

A séta után ellátogatunk a Kugler Art Szalonba, ahol már vár bennünket Kőszegi Edit Balázs Béla díjas filmrendező, dramaturg, forgatókönyvíró. Itt megnézünk néhány kisfilmet roma művészekről, majd egy kötetlen beszélgetésünk lesz Edittel, aki dokumentum filmeket készített a romákról illetve az ő művészetüknek pártfogója, továbbá egy kiállítási tér is (Kugler Art Szalon) működik a lakásában.  Végül megkóstolunk egy igazi roma ételt, a babos tésztát.

A program időpontja: 2022. január 29. 10.00 óra Időtartam: 3,5 óra

Találkozási hely: Budapest, VIII. Mátyás tér 

A séta ára: 5.800,- HUF/fő, amely tartalmazza a Kugler Art Szalonban a tárlatvezetést, a filmvetítést, a gasztronómiai blokk árát és a városi sétát.

Közlekedési eszközt használunk! Néhány megállót megyünk az M2 metróval.

A kép forrása: Marie Claire


Itt jelentkezhetsz a programra.