Múmiáktól a börtönig, egy nap Vácon - Dr. Szikossy Ildikó antropológus közreműködésével

2022.10.08

Tudtad, hogy több, mint 200 múmiát őriznek Vácon, hogy egykoron itt is állt egy vár? Hogy itt üzemel az ország legjobb cukrászdája?  

Hogy itt áll Magyarország egyetlen diadalíve, amely anno Mária Terézia tiszteletére épült? És hogy sokan nem jószántukból érkeznek ide, hiszen a városnak egy fegyháza (és börtöne) is van.
Vendéget is hívunk erre a napra, méghozzá Dr. Szikossy Ildikó antropológust, aki a váci múmiák szakértője. Elmeséli nekünk, hogy hogyan kerültek elő a múmiák, milyen korból valók, hogyan mumifikálódtak, hol vannak most. A Memento Mori kiállításban 3 múmiát meg is tekintünk. Ott elmondja Ildikó, hogy a tudományos kutatások alapján mit tudhatunk meg ezekről az egykor élt emberekről. Kik voltak, hogyan éltek, mit ettek, milyen betegségeik voltak, sőt azt is, hogy a múmiák vizsgálata hogyan segíti a jelen orvostudományát. A kirándulás során tartunk majd ebédszünetet is! 

A séta időpontja: 2022. október 8.  09.45- 18.00

Találkozási hely: Budapest, Nyugati pályaudvar, vagy Vác pályaudvar 

Az egész napos program ára: 4.900,- HUF, amely tartalmazza a teljes programot, de a kiállítás (múmiák) belépőjegyét nem.
Ennek ára: 1.400,- HUF, amennyiben 15 fő felett leszünk, úgy be tudunk menni csoportként, és akkor 1.100,- HUF/fő,

Merre járunk majd? Vác belvárosi része és a múzeum. Ebédszünetet tartunk

Könnyű séta


Biztonság: A séta során figyelembe vesszük a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezéseket.


Itt jelentkezhetsz a programra.