Legendás kávéházak, kávéházi legendák - Kávéházi séta kávéval és süteménnyel

2021.10.09
Hagyd a hétköznapokat egyhangúságát a hátad mögött és gyere velünk egy illatos, ízes időutazásra ezen a délutánon. Hogy felidézd egykori és ma is működő kávéházak históriáit majd a végén megpihenj egy fekete és sütemény társaságában.

Vajon tudtad-e, hogy anno voltak olyan kávéházak, melyeket a művészek, írók látogattak szívesen, míg megint másokat a tudósok, voltak ahol hamis tanúzáshoz lehetett embereket lelni, megint máshol párbajsegédeket. Centrál, Pilvax, Gerlóczy, Elysée, Fiume... mind csupa legendával teli kávéház. Ugyanis....A kávéház sokkal több, mint egy kávéház. Intézmény. Befolyásol, meghatároz, a valahová tartozás érzetét kelti, ingerek tárháza.

Az első "igazi" kávéházak valamikor az 1800-as évek második felében jelennek meg az akkori Pest-Budán, manapság pedig csak az nem talál magához illő kávéházat, aki nem akar, hiszen reneszánszukat élik a jó feketét kínáló helyek. Sétánkat a Mokka Cukkában zárjuk, ahol Majoros Ádám barista elkészít mindenki számára egy nagyszerű specialty kávét.

A program időpontja: 2021. október 9. 15.00 óra Időtartam: 2,5 óra

Találkozási hely: Budapest, V. Gerlóczy u. 1.

A séta ára: 5.300,- HUF/fő, amely tartalmazza a program árát illetve bármilyen kávét, amelyet csak az étlapról választasz magadnak és egy panna cottát vagy sajttortát.


Itt jelentkezhetsz a programra.