Mediterrán Szentendre!

2021.08.07

Tudod-e, hogy Szentendre miért olyan mediterrán város? Hogy itt találod Magyarországon a legtöbb sikátort? Hogy minden templomnak van egy története?

Hogy miért színesek a házak és miért volt erősebb a kapcsolata a városnak Velencével, mint Budával? Merre laktak a rómaiak és merre a görögök? Hol okozott balesetet Puccini? És merre állomásoztak a szírek? A program során bejárjuk a város ismert és rejtett zugait. 

Felkeressük az első kávéházat, azt a helyet, ahonnan a legszebb a kilátás, a legrégebbi ma is álló emléket, megfejtjük, hogy miért olyan összetett a város lakossága és mi köze ennek a törökökhöz. A sétában pici szünetet iktatunk be, hogy megkóstoljuk a híres szentendrei lángost és igyunk akár egy kávét, hogy aztán megújult erővel másszuk meg Szentendre dombjait.

Meglepetés: viszünk cserepes virágot is, hogy kívánjunk valamit a Virágok és Kívánságok terén. (A virágról én gondoskodok, de ha szeretnél magadnak külön, akkor hozhatsz bátran).

A séta ára: 3.900,- HUF

Időtartama: 4,5-5 óra

Merre járunk majd? Budapestről indulunk, Szentendrén sétálunk. A séta hossza miatt ebédszünetet tartunk.

Könnyű séta.


Biztonság: A séta során VOX rendszert használok, azaz a biztonságos távolság tartható. Ha a program meghirdetett időpontjában nem lehetséges még a városi séták megtartása, úgy ne csüggedj, az általad megvásárolt jegyet korlátlan ideig felhasználhatod. 


Fizetés módja: a fizetés átutalással történik, az erre vonatkozó részleteket a programra történő jelentkezés után megküldöm a számodra. 


Itt jelentkezhetsz a programra.