Egyszervolt Lipócia - Újlipótváros titkai

2021.07.10

Tudtad, hogy a mai Újlipótváros helyén egykor sörfőzde, malmok, vagy éppen a Fatér volt, amely olyan veszélyes volt, hogy csak napközben mertek közlekedni a környéken?  

Hogy a mostani Vígszínház helyén az egykori Újvilág mulató volt, amelyben külföldi táncosnőket foglalkoztattak és a környék hírhedt szórakozóhelye volt? S melynek vesztét egy szerelmi háromszög okozta...Hogy a Pannónia utca a motor után kapta a nevét, hogy hol állt az a filmgyár, ahonnan a Casablanca rendezőjének filmkarrierje indult? Hol lakott Domján Edit, Hatvany Lajos, vagy éppen hol él most Alföldi Róbert? Hogy a Palatinus ház mi után kapta a nevét, s hogy elsőnként itt volt központi porszívó, s hogy a fürdőszobákba a Margitszigetről érkezett a termálvíz? Vagy hogy hol volt a Tüköry gát?
És még mennyi minden más! Sétánkat a Vígszínház épülete elől indítjuk. 

A séta ára: 3.400,- HUF (amely tartalmazza a séta és a gasztronómiai blokk árát)

Kezdési időpont: 10.00

Időtartama: 3 óra

Merre járunk majd? Újlipótváros, közlekedési eszközt nem használunk.

Könnyű séta.


Biztonság: A séta során a biztonságos távolság tartjuk és figyelembe vesszük a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezéseket.  


Fizetés módja: a fizetés átutalással történik, az erre vonatkozó részleteket a programra történő jelentkezés után megküldöm a számodra.

Itt jelentkezhetsz a programra.