Pozsonyi úti gasztroséta 

2022.11.12

Van egy út a város szívében, nevezetesen Újlipótvárosban, a Dunához közel, ahol egymást érik a nagyszerű kávézók és éttermek. Zajlik az élet! Csupán ezért híres annyira ez a hely? Nem!

Tudtad, hogy a mai Újlipótváros helyén egykor sörfőzde, malmok, vagy éppen a Fatér volt, amely olyan veszélyes volt, hogy csak napközben mertek közlekedni a környéken?  
Vajon miért épült ide ennyi bár, étterem, kávézó? Hogyan lopakodott be és mikor a Pozsonyi útra nem, nem az ősz, hanem a nagybetűs GASZTRONÓMIA.

Aztán tudtad-e hogy a mostani Vígszínház helyén az egykori Újvilág mulató volt, amelyben külföldi táncosnőket foglalkoztattak és a környék hírhedt szórakozóhelye volt? S melynek vesztét egy szerelmi háromszög okozta...Hogy a Pannónia utca a motor után kapta a nevét, hogy hol állt az a filmgyár, ahonnan a Casablanca rendezőjének filmkarrierje indult? 

És még mennyi minden más! Sétánkat a Vígszínház épülete elől indítjuk. Eszünk levest, iszunk kávét és kóstolunk csokoládét. Közben megfejtjük, hogy miért épült ide ennyi étterem, bár és mik

A séta ára: 5.500,- HUF (amely tartalmazza a séta és a gasztronómiai blokk árát)

Séta időpontja: 2022. november 12. 11.00 óra

A találkozó helye: Budapest, XIII. Szent István krt. 14. Vígszínház főbejárata előtt 

Időtartama: 3 óra

Merre járunk majd? Újlipótváros, közlekedési eszközt nem használunk.

Könnyű séta.


Biztonság: A séta során a biztonságos távolság tartjuk és figyelembe vesszük a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezéseket.  


Fizetés módja: a fizetés átutalással történik, az erre vonatkozó részleteket a programra történő jelentkezés után megküldöm a számodra.

Itt jelentkezhetsz a programra.