Törökméz - Török kori séta - Gül Baba türbéje, Veli Bej fürdő látogatás

2020.02.29

Vedd fel a kényelmes cipőd, és gyere verünk szombat délelőtt, hogy nyomába szegődj török kori emlékeinknek. És tényleg eszünk törökmézet! 

Hogy Buda egyik legmeredekebb utcáján felkapaszkodj Gül Baba türbéjéhez, bejárj eldugott, kicsi budai utcákat. Megtudd mi igaz a Rózsadomb nevének legendájából, hogyan éltek a törökök, vajon valóban több jó dolgot hagytak-e örökül ránk, mint rosszat. Mitől volt olyan fontos számukra a fürdőkultúra. S valóban tőlük érkezett-e hazánkba a kávé. És hol épült meg az 1800-as évek végén a pesti Konstantinápoly. A séta egyik állomása a Veli bej fürdő, ahol Palotás Eszter építész vár bennünket, hogy együtt látogassuk meg a fürdőt, belülről.

Forrás: errearra.org/veli-bej-furdo

A program tartalmazza a fürdő belépőjét, a fürdőben történő vezetést, a VOX használatát (idegenvezetői rendszer, így kényelmesen hallani fogsz mindent), és az idegenvezetést.

A fürdőben nem fogunk fürödni! Egy vezetésen veszünk részt.

A séta időpontja: 2020. február. 29.  11.00 óra

Találkozási hely: Margit híd, Budai hídfő, 4-es, 6-os villamos megállója ( a lenti térképen megtekintheted)

A séta ára: 4.100,- HUF/fő

Ha szeretnél részt venni a sétán, akkor kérlek, hogy menj lentebb, töltsd ki a "Jelentkezés" alatti adatlapot, kattints a "Küldés" gombra, és hamarosan küldünk egy válasz e-mailt a részletekkel. Ha kérdésed van, itt azt is felteheted.