Törökméz, török kori séta. Gül Baba Türbe látogatással

2021.04.03

Vedd fel a kényelmes cipőd, és gyere verünk szombat délelőtt, hogy nyomába szegődj török kori emlékeinknek.Hogy Buda egyik legmeredekebb utcáján felkapaszkodj Gül Baba Türbéjéhez, bejárj eldugott, kicsi budai utcákat. 

Megtudd mi igaz a Rózsadomb nevének legendájából, hogyan éltek a törökök, vajon valóban több jó dolgot hagytak-e örökül ránk, mint rosszat. Mitől volt olyan fontos számukra a fürdőkultúra. S valóban tőlük érkezett-e hazánkba a kávé?
És egyébként, török-e a török, aki 145 éven keresztül volt kéretlen vendég országunkban? Hogyan nézett ki egy hárem, és mit jelentett az, hogyha valaki selyemzsinórt kapott?
Megnézzük a Veli Bej Fürdőt is (a mostani helyzet szerint csak kívülről).
És megkóstoljuk a törökmézet!

A séta ára: 3.600,- HUF

Időtartama: 2,5-3 óra

Merre járunk majd? Rózsadomb, nem használunk majd közlekedési eszközt.

Könnyű séta.


Biztonság: A séta során VOX rendszert használok, azaz a biztonságos távolság tartható. Ha a program meghirdetett időpontjában nem lehetséges még a városi séták megtartása, úgy ne csüggedj, az általad megvásárolt programot korlátlan ideig felhasználhatod. 


Fizetés módja: a fizetés átutalással történik, az erre vonatkozó részleteket a programra történő jelentkezés után megküldöm a számodra.


Itt jelentkezhetsz a programra.