Fizetek Főúr, volt egy feketém! - A századfordulótól az újhullámig, amit mindig is tudni akartál a kávéházakról.

2019.09.14

Nyakunkba vesszük a belvárost, hogy egy képzeletbeli időutazáson vegyünk részt a kávéházak nyomában.  

A kép forrása: A Centrál világa - Cultura.hu

Sétánkat a századforduló igazán vérbő, élettel teli kávéházi életének egyik legmeghatározóbb állomásán kezdjük. 

A Centrál Kávéház gyönyörű falai között, egy finom klasszikus kávé és sütemény mellett elmeséljük, hogy  kik voltak a századforduló leghíresebb művészkávéházának törzsvendégei, miféle pletykák keringtek akkoriban, s mit szolgáltak fel itt. Sétánk során megtudhatják hová jártak az egykori gavallérok, párbajsegédek, és szegény költők, és miért jártak pont ezekbe a kávéházakba az egykor még működési engedéllyel rendelkező ledér hölgyek is. Nos, itt további izgalmas hírekre számíthatunk. 
Kultúrtörténeti sétánkon továbbhaladva a kor esztétikai és gazdasági változásain keresztül bepillanthatunk a Kádár korszak legépebben megmaradt presszójába. 
Egy tájékozott kávéfogyasztó nem hunyhat szemet új idők, újhullámos kávéi felett sem. Így érkezünk meg napjaink egyik emblematikus, ilyen kávét kínáló állomásához. Megkóstoljuk és megtudjuk mitől újhullámos egy kávéház, s a kávé. Minek köszönhető világhódító útja, s igaz-e a pletyka, hogy már egy új irányzat van megszületőben? 
Sétánk kihagyhatatlan állomása a múlt század eleji pezsgő atmoszférát újjáélesztő új szálloda, és a hozzá tartozó Párisi Passage Café & Brasserie étterem, díszes majolika csempékkel, muránói üvegmozaikokkal és a lélegzetelállító luxfer-prizma kristálykupolával. 
Egy séta úgy kerek, ha nemcsak az elmének, hanem a gyomornak is élvezetet nyújt....
Séta vezetője: Vicsápi Éva, idegenvezető, sétavezető, barista 

Találkozó Central Kávéház előtt.
Séta tervezett ideje: 2-2 és fél óra 

Ára: 5500 forint/fő, mely tartalmazza a kávékat, és egy nagyon finom süteményt a Centrál Kávéházban.

A programra jegy itt váltható: Belvárosi Kulturális Szalon