Az én Szentendrém - gasztronómiai séta, városnézéssel

2019.06.15

Az én Szentendrém piciny sikátorok sora. Színes házak. A vidáman csordogáló Bükkös patak. Kávézókból kiszűrődő jókedv. Aztán történelem, megannyi ideérkező nép történelme. Neked mi Szentendre?

És mondd, szegődnél-e társunkká ezen a szombaton. Járni olyan utcákon, hová kevés turista téved. Enni olyan ételeket, melyeket kevés idelátogató ismer. Megtudni olyan történeteket, melyeket csak a helyiek ismernek. Ráadásul éppen belecsöppenünk a "Pestisűző fesztivál" forgatagába is, így ezt a témát is érintjük majd!

Szeretnéd tudni mit kapsz ezen a programon? Igazad van, ezért mi most megosztunk Veled mindent.

Érkezés után elmegyünk megnézzük a várost, útközben apró finomságokkal kedveskedünk Neked, amelyek a város történetéhez kapcsolódnak. Azaz egy történet - egy finomság. Hmmm... azért ez már pici gasztronómia. Majd a séta végén ellátogatunk egy étterembe, ahol igazán megelevenednek a balkáni ízek.

Hogyan nézzük meg a várost? Nem sebtében, úgy mint más. Nem. Mi mesélünk Neked, életre keltjük a várost. S hidd el, élvezni fogod!

Nézd íme néhány kép.


Aztán sétánk végeztével felmegyünk a Szamárhegyre, amelynek - most megsúgjuk - semmi köze a szamárhoz. Ez jó kis kapaszkodó lesz, úgy készülj, hogy picit elfáradsz a végére.

És itt már várnak bennünket bolgár barátaink. Ugyanis a kulináris kalandozást is tartalmazó sétát a Hajósinas étteremben zárjuk.

Miért őket választottuk? Mert az egyetlen bolgár étterem Magyarországon, s mert nagyszerű konyhájuk van. Ha mielőtt jelentkeznél, szeretnéd megtudni, hogy kik is ők, akkor kattints a nevükre, és már látod is, Hajósinas étterem.

Két dolog, ha van ételallergiád, akkor kérlek jelezd, illetve készülj úgy, hogy pincében leszünk az étteremben. Dobj be kérlek plusz egy pulóvert.

Milyen ételeket és borokat fogyasztunk:

  • Egy pohár fehér bor. Ezzel fogadunk.
  • Aztán friss kecskesajt, pirítóssal, mellé egy jó kis rozé.
  • Majd jön a dalmát pita (káposztás, és feta sajtos), vörös bor dukál hozzá.
  • S végül ismét egy dalmát leves. A sirnica. Ehhez ismét vörös bort kínálunk.

A program időtartama nagyjából az érkezéstől számított 5 óra (12.00-17.00 óra).

A találkozó helye: több lehetőséged is van. Vagy jössz velünk együtt Szentendrére, és akkor a HÉV megállónál találkozunk a Batthyány téren 11.00 órakor, az indulás napján, vagy pedig ott csatlakozol hozzánk Szentendrén.

Ha velünk jössz HÉV-el, akkor kérlek, hogy az utazáshoz szükséges jegyről gondoskodj, az az egy tétel nincs benne az árban.

A program ára: 6.900,- HUF ( amely tartalmazza a felsorolt ételeket és italokat, a vezetett városnézést, és a radioguide használatát, azaz, ha picit lemaradsz, akkor sem maradsz le igazán, mert az információkat folyamatosan hallod a saját készülékeden keresztül).

A program időpontja: 2019. június 15. 11.00

Találkozó: Szentendrei HÉV, Batthyány tér. Vagy Szentendrén a HÉV megállóban 12.00 órakor.

Ha jelentkeznél, akkor kérlek, hogy menj lentebb, töltsd ki a "Jelentkezés" alatti adatlapot, kattints a "Küldés" gombra, és hamarosan küldünk egy válasz e-mailt a részletekkel.


Jelentkezés a programra:bejárd velünk ezt a várost, megtudd miért színesek a házak? Megkóstold a borait, ételeit.