Egy nap Gödöllőn - Meglátogatjuk az egykori Horty-bunkert is!

2023.01.22

Gödöllőt biztosan te is Sisihez kötöd, ami helyes, hiszen az itt található Gödöllői Királyi Kastély használatát koronázási ajándékként kapja a szépséges királyné, és ő örömmel él is vele, hiszen imádja a helyet. 

Kép forrása: királyikastely.hu

Erzsébet 1867. május 11-én tekintette meg először a koronázási ajándékként nekik szánt gödöllői kastélyt. Az 1867-es koronázási szertartáson tett esküje I. Ferenc Józsefet rendszeres magyarországi tartózkodásra kötelezte. És ő így is tett, őszintén kedvelte ezt a helyet. 

De Gödöllő nem csupán ebből áll. Itt van a pompás Királyi váró, mely pikáns történettel is szolgál, az Erzsébet-park, melyet Sisi emlékére létesítettek,  de itt találod a hagymasisakos, 1744-ben épült református templomot, vagy a "Világbéke gongot"is.

A séta során vezetett séta során meglátogatjuk a Horthy-bunkert, amelyet a kastély területén találunk, és természetesen a kertben is időzünk majd, illetve bejárjuk. De a kastélyba annak borsos ára miatt (4.200,- HUF/személy) nem megyünk be.  Ebédszünetben, akinek van kedve, természetesen egyénileg meglátogathatja a kiállítást. 

A találkozó időpontja: 2023. január 22. 9.40 óra

A találkozó helye: Keleti pályaudvar, Budapest, VIII. Kerepesi út 2-4. Főbejárat (Kérlek, hogy a jegyedet vedd meg a találkozó előtt).

Ha Gödöllőn csatlakoznál: 10.30 Gödöllő, vasútállomás

Tipp: vásárold meg a jegyed app-on keresztül, így sokat spórolhatsz!

A program ára: 5.400,- HUF (amely tartalmazza a Horty-bunkerben tett látogatás árát).

Közepes-könnyű séta


Itt jelentkezhetsz a programra.