Adjunk egy estét a pizzának! - Kalandozások a nápolyi gasztronómia körül

2018.10.11

Mert nemcsak egy este járna neki, hanem akár egy teljes nap! Nincs még egy ilyen nagyszerű étel...a maga egyszerűségében...a maga tökéletességében....És ugyan ki ne szeretné megtudni, hogy hogyan készül az igazi nápolyi pizza? Antonio segít nekünk ebben...

A pizza egy kicsit olyan, mint a foci, a gyereknevelés, vagy a vezetés... mindenki ért hozzá. Mi most nagy dologra vállalkozunk! Rendet teszünk a fejekben, hogy milyen is egy igazi, hamisítatlan, nápolyi pizza. És ez egy rendkívül kellemes feladat. Persze nem egyedül birkózom meg ezzel a feladattal, segítségemre lesz Antonio a Gustolato nápolyi séfje is.

Aki elmeséli, hogyan is készül az igazi nápolyi pizza...aminek a közepe olyan vékony,  hogy csak éppen képes megtartani az isteni paradicsomszószt, a mozzarellával...és ahogyan haladunk a széle felé úgy lesz egyre vastagabb a tésztája, hogy aztán majd a kicsit vastagabb perem egy lágy keretbe foglalja az egészet.

Bort is kínálunk hozzá...Fianot ezt a fantasztikus olasz fehérbort.

És ha már az utolsó szelet pizza is elfogyott a tányérunkról, akkor éppen itt lesz az ideje az édességnek, a nápolyi babának.

Nem ismered? Semmi gond...imádni fogod. Maga a süteménybe zárt napfény... Ehhez Fragolino bort ajánlunk majd Neked, ezzel öblítheted le az utolsó morzsa finomságot is.

Mit csinálunk a vacsora alatt?

Megismerkedünk Nápollyal, gasztronómiájával, történetekkel, anekdotákkal, az est során felszolgált ételekkel és borokkal...találkozunk Antonióval a Gustolato Budapest séfjével, aki beavat bennünket a pizza és a baba készítésének titkaiba. Egy kis filmet is nézünk...nagyszerűt vacsorázunk és mindannyian egy nagy és kellemes asztaltársaság tagjai leszünk...

Milyen fogásokat szolgálunk fel Neked?

  • Pizza Margherita
  • Baba (nápolyi édesség)
  • És a borok: Fiano (fehér), Fragolino (vörös)

Mennyibe kerül és mi van az árban?

8.300,- HUF/személy. Ebben benne vannak a fenti fogások és a teljes, részletezett program.

Mikor és hol?

2018. október 11. 19.00-23.00, a helyszín: Gustolato Budapest,  V. Hercegprímás u. 13.

Mit kell tenned ha jönnél?

Kérlek, hogy a lenti jelentkezési lapot töltsd ki, 24 órán belül válaszolni fogok rá. 


Itt jelentkezhetsz a programra:

De ha csak kérdésed van, vagy kíváncsi vagy valamire, akkor azt itt felteheted. Segítünk akkor is, ha jönnél, de ételallergia miatt gondot okoz a fenti menü.